søndag den 5. juni 2011

Fredsommelige Mara

Masai Mara slut maj

Måske er det godt med en lavsæson uden ret mange besøgende. Flere lodges holder lukket og har sendt personalet på en velfortjent ferie. Alt ånder fred og ro, vildtet virker ustresset, og vi ser ikke en eneste bil på en dags kørsel. Vi får lov til at studere det sjældne sorte næsehorn, der har sneget sig ud på de åbne vidder, måske fordi den har fornemmet, at der ikke er forstyrrende køretøjer i nærheden. Selvom det sorte næsehorn er bladspiser, kan det sagtens opleves i åbne landskaber, men ikke når, det forstyrres af et halvt hundrede safari biler. Der er ikke mange sorte næsehorn tilbage i Mara, og de fleste holder sig skjult i galleriskoven langs Mara floden, hvor man ikke kan komme til dem.



Løverne nyder også freden og benytter tiden til parring. Flere løvepar er i gang i disse dage. De trækker sig væk fra flokken i 3 - 4 dage og parrer sig omkring hvert 20 minut døgnet rundt. Hver parring varer dog kun få sekunder.





Strudsene er også i gang med parring, hvilket fremgår af hannernes røde halse. Denne struds tager vor tilstedeværelse helt roligt og nyder ufortrødent sit støvbad. Lidt usædvanligt, fordi de fleste strudse piler af, når man kommer for tæt på.




For tiden er zebra den mest markante græsæder i Mara North. De ses overalt ligegyldigt, hvor man vender blikket, og de er tilsyneladende også ganske uforstyrret.



Jeg er egentlig af den opfattelse, at vi ikke forstyrrer vildtet ret meget, når vi kører rundt i safaribilerne, men lige nu virker det som om, at dyrene er gået et ekstra gear ned – måske er det bare mig der er det.