tirsdag den 15. februar 2011

Dagligdag i Karen Blixen Camp i februar 2011



Billeder fra hotellets område
Hvis man skal nævne hvilke dyr, vi ser i eller fra KBC, er det betydeligt nemmere at nævne dem, vi ikke har set; næsehorn og vildhund. Det dækker naturligvis over store variationer, med de nedenfor anførte billeder er stort set hverdagskost.
Den brede, nedfaldne flodskrænt som vore flodheste venligst har etableret er en ren zoologisk have, der hver eneste dag byder på impala, bavian og en række andre dyr. Efter en periode uden elefanter, er de nu kommet tilbage fordi vandhullerne er tørret ud. Vore krokodiller – der ser ud til at være 3 residente af slagsen – ses næsten hver dag og ind imellem også vor nilvaran, der imidlertid ikke er hverdagskost.



Flodhestene har igen fået kalve, hvilket tyder på, at de følger begge såkaldte regnperioder; november og april. Flodhestene forsøger altid at regulere fødslerne efter regn, således at der er nok mad i die-perioden, men hvordan de deles om årets to regnperioder er lidt af en gåde – hvorfor følger hunnerne ikke samme cyklus i samme gruppe?



Af dagens mere pudsige hændelser er ankomsten af en stor bushbaby – stor galago – der er i familie med halvaber/ lemurer og dermed af samme udviklingslinje som mennesket. Den faldt nærmest ned i hovedet på en medarbejder, der løb skrigende gennem restauranten – det kunne jo være en leopard.


Vi har svært ved at få øje på vore sky oddere uden klør, så jeg nøjes med at fotografere sporene, der ofte ses ganske tydeligt i de våde banker langs floden.